Met de nodige details, tips & trucs. Written with love, Bao.

“You are not wearing enough highlighter if you can’t see it from space.”

Ben jij ook zo geobsedeerd door make-up en beauty, en heb jij ook een overvloed aan mascara’s en foundations en al het (on)nodige ergens in en op je kast liggen? Mààr weet je het soms even niet meer wat je er allemaal mee aan moet? Adem in… Énnn… even volhouden… oke adem uit. I’m here to rescue you. In dit blog laat ik je zien hoe je een perfecte everyday make-up look kunt creëren zonder eruit te zien als een oempa loempa uit Jersey Shore.

Stap 1: Prep and Prime

Ken je het gezegde “Never skip your breakfast”? Well, in de beauty wereld geldt “Never skip your skincare rountine”.
Niks gaat boven een fris, schoon en gehydrateerd gezicht. Dit is ook waarom ik elke ochtend begin met het reinigen en verzorgen van mijn gezicht. Op dit moment gebruik ik als facewash de Checks and Balances en als moisturizer de GinZing Energy boosting moisturizer, beide van het merk Origins. Dit merk is dierproefvrij en maakt enkel gebruik van natuurlijke producten en niet-giftige alternatieven. Een dikke 10 wat mij betreft!
Na het voorbereiden van mijn huid, begin ik voor mijn make-up look met het aanbrengen van een primer op mijn T-zones. Hiervoor gebruik ik de POREfessional van het merk Benefit Cosmetics.

Stap 2: Foundation

I’m a full-coverage girl, let’s start there. Ik gebruik elke dag foundation, ook als ik alleen maar boodschappen ga doen, want tsja you never know wie je tegenkomt, right?
Al jarenlang ben ik een trouwe fan van de Pro Longwear foundation van het merk M.A.C Cosmetics, dit is dan ook mijn everyday to-go foundation. Het is een medium coverage foundation met een sheer finish die tot vijftien uur lang blijft zitten! Ik heb een stuk of twintig soorten foundations uitgeprobeerd en dit is de enige foundation die daadwerkelijk zo lang blijft zitten zonder dat ik eruit zie alsof ik ondergegoten ben door een emmer vet.
Ik breng mijn foundation aan met een damped beauty blender. Voor dat ik het vergeet, ik ben in de kleur NC25, dit is een neutrale kleur met een olijfkleurige ondertoon.

Stap 3: Contour

Who doesn’t love a good contour?
Het laat je gezicht dunner lijken en je neus smaller. Als het aan mij ligt, heb ik een permanent gecontoured gezicht.
A girl can only dream… Ik gebruik een donkere en een lichte liquid concealer om te countouren, maar cream concealers zijn natuurlijk ook goed. Op dit moment gebruik ik de HD Photogenic concealer in de kleur CW07 (donkere concealer) van het merk NYX Cosmetics, en de Liquid Camouflage High Coverage concealer in de kleur 020 (lichte concealer) van het merk Catrice Cosmetics.
Ik contour mijn gezicht altijd in secties, eerst breng ik de donkere concealer aan op de plekken die in de schaduw vallen, dan blend ik dat met mijn beauty blender en vervolgens doe ik hetzelfde met de lichte concealer, maar dan op de plekken die juist naar voren moeten komen, zoals je jukbeenderen, neusbrug, kin en onder je ogen.
Ik werk graag in gedeeltes omdat je op deze manier voorkomt dat de concealer in je huid gaat zitten voordat je alles hebt geblend. That’s the last thing you want, trust me. Als je supersnel kan werken is het natuurlijk prima als je alles in één keer wilt aanbrengen, maar voor de dummies die niet ervaren zijn, raad ik het aan om in delen te doen.

Stap 4: Wake and Bake

Oke, nou niet te enthousiast worden en denken dat je een joint mag opsteken sis. Baken doe ik met de Brighten Up Banana Powder van het merk Essence. Dit is een beige-achtige pressed powder, absoluut mijn favoriete budget poeder! De poeder breng ik aan op de gedeeltes waar mijn lichte concealer ook zit, you get it? Dit zorgt ervoor dat de concealer onder je ogen niet vervaagt of uitloopt, en bovendien geeft baken een extra “lift” aan je make-up look waardoor de mooie delen in je gezicht nóg meer naar voren komen!
De poeder breng ik aan met een beauty blender en laat ik ongeveer vijf minuten zitten, daarna veeg ik het weg met een grote buffer brush.

Stap 5: Brows By Bao

So far so good! Op naar de wenkbrauwen! Insta strakke wenkies, wie wilt dat nou niet? Voor mijn wenkbrauwen gebruik ik maar liefst drie verschillende producten! Oepsie… Om te beginnen gebruik ik de Professional Eyebrow Pencil van Rimmel Londen in de kleur 001 (donkerbruin) om de vorm van mijn wenkbrauwen te bepalen.
Ik teken altijd eerst een lijn langs de onderkant van mijn wenkbrauwen, vervolgens het staartje en tot slot de bovenste lijn. LET OP! Zorg ervoor dat je niet te hard drukt met de wenkbrauwpotlood, en teken de voorkant altijd lichtjes voor een mooi ombré effect. Dit alles doe ik met een zeer scherp potlood zodat het netjes en strak is.
Nu de vormen intact zijn, gebruik ik de Dipbrow Pomade van Anastasia Beverly Hills in de kleur 10 (asbruin) om mijn wenkbrauwen in te kleuren. Ik gebruik hiervoor een angled brush. Let hierbij goed op om niet te veel product te gebruiken, klein beetje is genoeg. Begin bij het einde en werk langzaam naar voren totdat je bijna geen product meer over hebt op je kwast, kleur dan lichtjes de voorkant in.
Zo, wat een bevalling niet? We zijn er bijna, beloofd. Na het inkleuren van mijn wenkbrauwen, gebruik ik de transparante Lash & Brow gel van Essence om mijn wenkbrauwhaartjes te settelen. Tot slot, pak ik een kleine concealer brush en doe een klein beetje concealer op mijn hand om vervolgens de randen van mijn wenkbrauwen perfect scherp te maken.

Volgende week onthullen wij de volgende vijf steps to slay eve-ry-day!