Special K.

Over mijn eigen wenkbrauwen

Mijn naam is Kelly Stassen, ik ben 29 jaar en de eigenaresse van Brows by Primadonna Girl gelegen in Valkenburg a/d Geul. Voor de mensen die mij nog niet kennen: ik ben positiever dan de gemiddelde soa test, zelfspot is mijn brandstof en wat de meeste mensen denken zeg ik hardop.
In tegenstelling tot mijn zus kreeg ik niet bijzonder veel talenten mee in het leven maar ik kan wel scheel kijken met één oog. (Dat kan zij niet.) Daarnaast mag ik zeggen dat ik verdomd strakke wenkbrauwen creëer voor iemand met een motoriek van een driejarige en vloeien woorden als water uit mijn pen.

Op twaalfjarige leeftijd liet ik mijn eigen wenkbrauwen verdwijnen met het scheermesje van mijn moeder, gelukkig voor mij werd de ‘gewoon twee strepen tekenen met een zwart oogpotlood look’ he-le-maal hip en zat het dus wel snor met mijn wenkbrauwen.

Toen een paar jaar later deze trend tot een eind kwam en volle, natuurlijke wenkbrauwen weer haar intrede deed, bemerkte ik dat er bij mij helemaal niks meer terug groeide. Knap k*t! Ik besloot een passende oplossing voor mijn wenkbrauw struggles te zoeken: permanente make-up.
Note: ik was toen achttien jaar, inmiddels dus weer zo’n twaalf jaar geleden. De technieken en pigmenten binnen de permanente make-up wereld zijn in de loop der jaren ontzettend veranderd.

De hairstroke techniek (nabootsen van kleine haartjes) was toentertijd upcoming en ik besloot dan ook voor deze techniek te kiezen i.p.v het volledig inkleuren zoals ze dat ‘vroeger’ deden. Ondanks dat ik de behandeling vrij pijnlijk vond, was ik wel ontzettend blij met mijn nieuwe wenkbrauwen.

Zo`n zes maanden later bemerkte ik dat de kleur van mijn wenkbrauwen begon te veranderen naar een blauw/grijze kleur. Not pretty! Ik heb dit meermaals bij laten werken maar het resulteerde altijd weer in dezelfde kleur. Er zat voor mij niks anders op dan weer aan de slag te gaan met mijn potloodje. Toen na een heftig avondje stappen mijn rechter wenkbrauw op de crop-top van mijn bestie zat was ik er G*D klaar mee!

In 2016 besloot ik dan ook een wenkbrauw transplantatie te ondergaan in Istanbul.  Ik dacht ‘doe ‘ns gek!’  Er werd haar vanuit mijn hoofd terug getransplanteerd bij mijn wenkbrauwen. De haartjes vielen in eerste instantie uit maar groeiden na enkele maanden ook weer terug. Het uiteindelijke resultaat van de transplantatie was ongeveer na  één jaar zichtbaar. Dankzij de transplantatie zien mijn wenkbrauwen er een stuk ‘natuurlijker’ uit dan eerst. Of ik het resultaat verbluffend vind? Nee. Zou ik het wel nog eens over doen? Ja!
In mijn geval was elke verbetering mooi mee genomen. Ik heb absoluut niet de meest fraaie wenkbrauwen van de wereld maar ik hoef me er gelukkig ook niet meer voor te schamen en dat vind ik het belangrijkste.

AFSPRAAK MAKEN