Bleach baby bleach

Was je hoofdhuid en haar net weer tot rust gekomen, zat je zonder te aarzelen weer dat papperig blauwe goedje in je haar te smeren. En maar zweren dat dit toch echt de laatste keer zou zijn.

Maar uitgroei kon echt niet, al was je haar net ‘n uitgekauwd kauwgumpje en voelde het aan als je laatste zware verkoudheid, die uitgroei moest er echt aan geloven!

Balayage

Ineens kwam een telefoontje: ‘doet u ook dip dyes’?
Ik: say what?
Zij, (een tienermeisje) ja dan lijkt het alsof je punten van je haar in een pot verf wordt gestopt. Voor mij was dit het begin van de meest mooie, natuurlijke techniek onder de kleuringen, de balayage

Maar, wat houdt het nu in en waar moet je op letten?

Waar de kwaliteit van je haren vroeger minder belangrijk was vinden we het nu (gelukkig) wel ontzettend belangrijk mooi, sterk, glanzend en vooral gezond haar te hebben.

Balayage betekent ‘veeg’ of ‘verven’ in het Frans. Erg toepasselijk daar de haarverf uit de losse pols wordt aangebracht op het haar in de vorm van een V. Je ‘veegt’ als het ware erover heen. Dit resulteert in een mooie overhang van je eigen haarkleur naar een andere kleur/kleuren in je lengtes en punten.

Mijn advies

Wil niet te snel gaan met het proces van kleuren. Wees eerlijk naar je eigen haar toe, en heb je het afgelopen jaren ‘mishandeld’ door het veelvuldig ontkleuren? Doe het dan nu dus rustig aan, door bijvoorbeeld een paar balayage highlights te nemen.  Alleen al door een paar balayage highlights in je haar te zetten, krijg je al een enorm mooi en natuurlijk resultaat (sunkissed effect) en kun je je haar wat rust geven.

Wil je je oude kleur laten uitgroeien? Dan is een reverse balayage ook een optie. De aanzet vanaf je hoofdhuid wordt op een Bob Ross (als je de beste man niet kent, dan is het nu tijd deze even op te zoeken.) achtige beweging ingezet met je natuurlijke haarkleur. Hierdoor onstaat er een zachte overgang met je eigen kleur (uitgroei) en de kleur in je lengtes en punten.

Waar je ook voor kiest, denk altijd in het belang van je haren want ‘gorgeous hair is the best revenge.’

Liefs,

Jennifer