Primadonna Girl

Hoe het begon

Zoals jullie hebben kunnen lezen onder het kopje Special K, heb ik met mijn eigen wenkbrauwen een beheur-lijke weg afgelegd. Het kon dan ook niet uitblijven dat ik hier iets mee moest gaan doen! In 2013 ben ik begonnen aan de allround opleiding permanente make-up bij Nouveau Contour in Weert. Voor mij werd het al snel duidelijk dat permanente make-up en het zetten ervan niet helemaal mijn ding was. Correctie: helemaal niet. Dit had twee redenen:

1.Ik kreeg mijn zenuwen niet onder controle bij het idee van iets ‘permanent’ aan te brengen bij een ander. Zo kon ik s’nachts niet slapen en voelde ik me lichamelijk ziek als ik wist dat ik permanente make-up moest zetten.

2.Het niet weten hoe een kleur uitpakt trok ik echt niet! (dit heb je deels in eigen hand en deels ook niet.) Ik zag de klant pas weer na zes weken terug, ik wist nooit wat ik ‘aantrof’. Dit klinkt misschien erg dramatisch en dat was het ook (In mijn wereld.)

Lang verhaal kort: die kleine 10K die ik geïnvesteerd had in een carrière als PMU-specialist had ik ook gewoon in de fik kunnen steken. Leuk geprobeerd Kel.

Niet lang nadat mijn nieuwe carrière vroegtijdig tot een einde was gekomen flitste er op YouTube een filmpje voorbij van een nieuwe (niet permanente) wenkbrauw treatment genaamd HD Brows. In 2014 reisde ik af naar Edinburgh in Schotland om de fijne kneepjes van het vak browsstyling te leren.

We zijn inmiddels vijf jaar verder in de tijd en lieve mensen het was wild! Zo begon ik op een kamertje van 12m2 in Voerendaal en verruilde deze binnen zes maanden voor een riant bedrijfspand in hartje Valkenburg. Mijn agenda stond acht maanden van te voren volgepland en vanuit het hele land kwamen meiden afgereisd om hun wenkbrauwen picture-perfect te laten maken.

In 2017 kwamen er twee personeelsleden bij. In deze waanzinnig drukke periode waar ik niet heel-erg-ver verwijderd was van een mental breakdown rees bij mij de vraag: ‘wil dit nog wel?’ Om een lang verhaal niet nóg langer te maken: ik ben er nog.

Het is 2019 en ik heb mijn bedrijfspand verruild voor een super cosy spot op mijn vide thuis en ik werk weer alleen. Ik heb de rust en ruimte gecreëerd om naast mijn werk in de salon ook uiting te kunnen geven aan andere dingen die mijn interesse hebben, ik ben de eeuwige student. ”Een pad ontstaat door erop te lopen.”

AFSPRAAK MAKEN