Met de nodige details, tips & trucs. Written with love, Bao.

 

 Stap 6: Oogmake-up

Ik besteed eerlijk gezegd de minste tijd aan mijn oogmake-up.
Voor mijn dagelijkse routine gebruik ik alleen een beetje oogschaduw en mascara. Mijn to-go oogschaduw kleur is beige/bruin met een tintje terra cotta. Op dit moment gebruik ik het vaakst de Thirsty Eyeshadow / Pressed Pigment Palette van Jeffree Star Cosmetics in de kleuren Parched, Subtle en Kumquat gecombineerd.

TIP! Als je geen dure oogschaduw paletten wilt aanschaffen, kun je ook je bronzer gebruiken als oogschaduw, dit zal je ogen net wat meer diepte geven en zorgen voor een mooi natuurlijk effect.
Oogschaduw breng ik aan met een eyeshadow blender penseel. Mijn favoriete mascara is de BADgal Bang! Volume Mascara van Benefit Cosmetics. Deze mascara heeft intens zwarte pigmenten en geeft echt enorme volume en lengte.
Een goede budget alternatief is de Volume Mascara Super Curl  en de Lash Princess Mascara van het merk Essence. Mascara breng ik meestal twee/drie lagen dik aan. TIP! Als je wimpers aan elkaar geklonterd zitten, gebruik dan een spoolie of een tandenstoker om ze uit elkaar te halen!

Stap 7: Blush and Bronzer

Blush en bronzer, dat kan toch iedereen? Ja, in theorie wel, maar sommige mensen zijn nét iets te enthousiast ermee. Mijn to-go blush is de Powder Blush van M.A.C in de kleuren Melba, Diva Don’t Care, Plum Foolery en Mocha. M.A.C heeft een ruim assortiment aan blush in allerlei kleuren en finish. Mijn favoriete merk voor blush!
Voor het aanbrengen van blush is de truc om eerst je kwast af te tikken voordat je het op je wangen breng. Hiermee voorkom je dat je te veel product op je kwast hebt. Hetzelfde geldt voor de bronzer, eerst de kwast af tikken voordat je het aanbrengt.
Mijn favoriete bronzer is de Bronzing Powder van M.A.C. in de kleur Refined Golden. Bronzer breng ik aan op mijn kaaklijn, onder mijn jukbeenderen en een beetje op mijn voorhoofd.

Stap 8: Highlighter

YAS YAS YAS!!! Oke, luister dan. “Your are not wearing enough highlighter if you can’t see it from space. Persoonlijk krijg ik nooit genoeg van mooie highlighters, en mijn ogen springen zowat eruit als er weer een geweldige highlighter op de markt komt.
Mijn all time favorite highlighter is de Shimmering Skin Perfector van het merk BECCA Cosmeticsin de kleur Parsian Lights. Een ander favorietje is de Glow Kit Sugar van Anastasia Beverly Hills.  Highlighter doe ik op mijn jukbeenderen, onder mijn wenkbrauw bot, in mijn ooghoeken, op mijn neusbrug & neustip, en een klein beetje op mijn kin en mijn bovenlippen.

 

Stap 9: Lippen

She’s a saint with the lips of a sinner.”
Mooi gevormde lippen in een kleur dat bij het seizoen past, daar moet je voor gaan! Ik heb een paar to-go lippenstiften, het zijn wel allemaal liquid lippenstiften, omdat ik die gewoon het fijnst vind. Op dit moment gebruik ik het vaakst de Stunna Lip Paint van Fenty Beauty in de kleur Uncuffed, en de Velour Liquid Lipstick van Jeffree Star Cosmetics in de kleuren Calabasas, I’m Shook en Gemini.
Ook ben ik een diehard fan van de Liquid Matte van Huda Beauty in de kleurTrendsetter. Ik gebruik verder niet echt vaak een lipliner, tenzij ik een gewone lippenstift draag.
Voor de mensen die niet van liquid lippenstiften houden, heb ik een paar mooie alternatieven. M.A.C lipsticks in de kleuren Taupe, Twig, Mocha, Touch, Teddy, Whirl en Chili zijn onder andere mijn lieveling lippenstiften.
TIP! Als je bent uitgeschoten met je lippenstift, kun je op dezelfde manier als met de wenkbrauwen, een beetje concealer gebruiken om de lijnen weer strak te krijgen.

Stap 10: Finishing touch

Ik hoor je al denken, wat een werk?
Het valt eigenlijk wel mee als je alles onder de knie hebt. Het is een kwestie van uitproberen en oefenen. Na al het werk wil je natuurlijk ook dat het zolang mogelijk blijft zitten op je gezicht, hier zijn ook leuke producten voor. Ik gebruik de Dewy Finish setting spray van NYX, en de Fix+ van M.A.C afwisselend voor het optimaal behoud van mijn make-up. Ik sport met make-up op, zelfs dan blijft het perfect zitten.
TIP! Als je een droge huid hebt en je make-up er een beetje cakey uitziet, dan werkt zo’n setting spray ook erg goed als hydratatie.

Now go girl and SLAY! Laat die hoofden op straat maar draaien! Ik hoop je hiermee geholpen te hebben met het creëren van je eigen daily look en natuurlijk hoor ik graag als je vragen hebt of gewoon iets wilt zeggen!

Als je dit leuk vond en meer wilt weten, of als je gewoon gezellig een babbeltje wilt maken, kun je me vinden op Instagram @baotje.

Liefs,

Bao